5 Ağustos 2013 Pazartesi

Borsa Takibi

İyi derecede bilgi ve tecrübe sahibi olunduğu zaman ve aynı zamanda etkin bir piyasa takibi yapıldığı zaman borsalar yatırımcılarına yüksek kazançlar sunmaktadır. Hisse senedi gibi menkul kıymetler dışında döviz, altın gibi yatırım araçları ile de yatırım işlemi yapılarak kazanç elde etmek mümkündür. Borsalarda etkin bir piyasa takibi gerçekleştirebilmek için borsaların iyi bir şekilde tanınması gerekir. Bunun için çeşitli eğitim olanakları ve günümüzde internet gibi sürekli el altında bulunan bir kaynak söz konusudur.

Borsa piyasalarının tanınması, piyasanın işleyişi, yatırım araçları ile nasıl işlem yapıldığı, alım – satım emirleri için doğru zamanın ne olduğunun öğrenilmesi gerekir ve bunların tam olarak öğrenilmesi ile kazançlı yatırım işlemleri kolaylıkla yapılabilir. Piyasa takibinin etkin bir şekilde yapılması, işlem yapılan yatırım aracının özelliklerinin bilinmesine de bağlıdır. Piyasanın çalışma şeklinin bilinmesine ek olarak yatırım aracının piyasada nasıl işlem gördüğünün de bilinmesi dikkat edilmesi gereken noktaların anlaşılması açısından önem taşımaktadır.

Piyasa takibi yatırım yapılan enstrümanın fiyatının gelecekte ne yönde ilerleyeceğinin tahmin edilmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle de etkin bir şekilde yapılması doğru tahminlerin elde edilebilmesi açısından önemlidir. İyi bir piyasa takibi yapan yatırımcı günlük kısa vadeli işlemler yaparak da kazanç elde edebilir. Günlük küçük yatırımlar yaparak kazanç elde etmek anlık piyasa takibini ifade eder. Bunun için yatırım yapılan yatırım aracının fiyatının hangi faktörlerden etkilendiğinin bilinmesi ve bunlarında takibinin yapılması gerekir.

Hükümetlerin siyasi ve ekonomik krizleri, merkez bankalarının para politikaları, doğal afetler gibi gelişme ve olayların takibinin yapılması gerekir. 2013 yılının başından bu yana altında ve hisse senetlerinde meydana gelen dalgalanmalar ise bunlara en güzel örnektir. ABD Merkez Bankası’nın parasal genişleme programı altın fiyatlarının düşmesine neden olurken, hisse senetlerinin rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu ve hisse senetleri en çok kazandıran yatırım aracı olarak belirlenirken, emtialar kaybettiren yatırım araçları oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder