10 Nisan 2014 Perşembe

Borsaya Girmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birikimlerinizi değerlendirmek için yatırım yaptığınız borsada bilindiği gibi dikkat edilmesi gereken konular vardır. Bu konuların başında da bilgi ve deneyim kazanmak vardır. Borsa konusunda herhangi bir bilginiz yoksa birikimlerinizi borsaya yatırmadan önce piyasa hakkında hemen her konuda bilgi sahibi olmaya dikkat etmelisiniz.

Borsada dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli konu ise tecrübe kazanmanızdır. Büyük yatırımcılar tecrübenin önemini hemen her konuşmasında belirtmektedir. Peki, nasıl tecrübe kazanırsınız özellikle de risk almadan? Günümüz teknolojisi göz önünde bulundurulduğu zaman bu tecrübeyi kazanmanın kolay olduğu görülecektir. Demo hesap denilen ve sanal para ile gerçek piyasa koşullarında işlem yapılan platformlar sayesinde risk almadan deneyim kazanabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise iyi bir piyasa takipçisi olmaktır. Yatırım araçlarının fiyatları üzerine etkili olan ve piyasada dalgalanmaya neden olan faktörlerin bilinmesi, nasıl etkiler yarattığının bilinmesi gerekir. Daha sonra da bu faktörler ile ilgili gelişmeler takip edilmelidir. Fiyat grafiklerinin teknik analizler ve göstergeler ile okunması sayesinde de geleceğe yönelik doğru tahminlere sahip olabilir ve riskleri sınırlandırarak, doğru zamanda alım – satım yapabilirsiniz.

Borsada işlem yapan herkesin amacı para kazanmaktır. Böyle bir ortamda ise kimse kimseye nasıl işlem yaptığından bahsetmeyecektir. Aynı zamanda spekülasyon ve manipülasyon gibi beklenmedik kayıplarla karşılaşmanıza neden olan faktörler de bulunmaktadır. Tüm bunlardan korunmak için kendi işlem stratejileriniz ile işlem yapmanız gerekmektedir. Bu yatırım stratejilerini de demo hesaplar vasıtasıyla risk almadan, deneyerek geliştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder