24 Şubat 2015 Salı

Borsada Kaybetmemek için Ne Yapmalı?

100 yatırımcıya bu soruyu yöneltecek olsanız sizlere “benim taktiğim şu” gibi cevaplar verecek ama asla “ben kaybetmeden kazanıyorum” diyemeyecektir. Siz de bu şekilde davranmalı ve kusursuzu aramak yerine 10 işlem yapılıyorsa 5-8 tanesi kar getirecek şekilde oluşturmalı ve zararlı işlemler az bile olsa ana karların önemli bir bölümünü asla eritmemelidir.

Günümüzde borsa programlarına eklenecek çok sayıda sinyal üretecek yazılım mevcut olup lüks denebilecek rakamlar üzerinden satışı yapılmaktadır. Temel mantığı algoritmasının hesaplamasına göre oluşacak sinyallere göre sizleri uyarmasıdır ve o günde ABD’nin ekonomisinde daralma verisinin geldiği ile ilgilenmezler. Kısacası hiçbir indikatör kusursuzca sizlere para kazandıramaz fakat ürettiği sinyallerden kazanç elde etmenizi sağlayacaktır. Bu neden elemeler yapmanız gerekiyor. Her sinyalde alınmamalı, her sinyalde satılmamalıdır.

Elliot dalga prensiplerini bilirseniz, fibonacci oranları ile ne kadar başarılı olduklarını görürsünüz. Biraz uğraştırıcı ve kafa yorucu olan dalgaların yerlerinin tespit edilmesini tamamlayabilirseniz, ilerde şöyle bir hamle gelir diyebilecek düzeye ulaşabilirsiniz. Günümüzde tamamen Türkçe ve ücretsiz olarak bilgileri, grafikleri ve kuralları mevcut olup denemenizi öneriyoruz.

Kazanmanın bir diğer yolu ise neden özel indikatörler kullanmamalıyım sorusunda yatıyor. Ne kadar karışık ve göz yorucu sayılabilecek çok sayıda indikatör kullanırsanız, bir o kadar net düşünmemeniz anlamına gelir. Mum çubuğu formasyonunda grafikte bazı özellikler aramanız, bunu macd ile desteklemeniz, birkaç indikatörü kullanmanız sizin için yeterlidir. Fakat MACD al verdi, Rsi sat sinyalinde şu indikatörde bu şekilde gelişme oldu, gibi 5-10 tane birden kontrol etmek sizi yoracaktır. Basit düşünün, dikkatli davranın, test yapmadan asla gerçek paranız ile işleme dahil olmayın. Kazanç silahınız yoksa gerçek hesaptan uzak durum ve arayışlara devam edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder