1 Temmuz 2015 Çarşamba

Acemi Borsacılar için Yatırım Tavsiyeleri

Acemi borsacılar için her bölge işlem yapmak için uygun değildir. Grafiksel olarak uygun açıları ve araştırmaları aramalı, tekniğinize uymasıyla işleme dahil olmalısınız. Örneğin, RSI uyumsuzluğu sizin taktiğiniz olabilir yalnız bu tek başına çok da etkili değildir. Grafiklerdeki sert düşüşler olduğu zaman genelde bu düşüşler sırasında piyasa yapıcılar panik halde satış yapan küçük ve orta büyüklükteki kişilerden senetleri toplamaya başlayabilir. Bu toplanma süreci genelde yerini hemen bahar havasına bırakmaz.

Sert düşen bir piyasa hafif düzeltme ile yeni insanların alım yapmasını sağlar. Fakat sonrasında sert düşüş ile yeniden tuzağa düşürmekten vazgeçmezler. Kısacası, sert düşen piyasalar ile işiniz olmamalıdır. Hisse alışları sırasında yatay veya yukarı yönlü trendler içerisinde olan senetleri inceleyin. Sığ senetleri unutun, hacimli veya orta hacimlileri takibe alın. A ve B grubunda araştırmalar yapın. Diğer gruptakiler spekülatif veya kritik şirketlerdir.

Risk Faktörü 


Kısa vadeli riskler yerine uzun vadeli yatırım yapın. Piyasaların gerileme süreci bizce harikadır. Çünkü yeni yükselişler için güç toplamaya yani daha ucuzdan piyasa yapıcıların senet alması ile yeniden canlanır. Daha geniş trend kanalları ile yoluna devam edebilir. Bu nedenle güzel ve büyük düzeltmelerin oluşmasına izin verin. Piyasalar düşerken dolar veya altın fonu arasında araştırma yapın. Ne zaman endekse yön veren hisselere para akışı hızlanmaya başlarsa o zaman ne yapacağınızı zaten biliyorsunuz. Bu şekilde risk faktörünü biraz daha azaltabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder