1 Temmuz 2015 Çarşamba

Borsa Eğitimi Nereden Alınır?

Borsanın geçmişi 2000’lerin öncesine dayanmaktadır ve bulunduğumuz yıl itibari ile ekonomi anlamında 100’den fazla eser satışa çıkarılmıştır. Bunların içerisinde illaki borsa ismi geçen kitapları almak zorunda değilsiniz. Önemli olan içeriğindeki bilgilerdir. Fakat, bunu uzman bakış açısı ile basit bir düzeyde anlatıma sahip olunması koşulu varsa satın almalısınız.

Karışık ekonomik denklemler pek çok yatırımcıyı sıkar ve okumak bile istemeyebilir. Bu ayrıntıya dikkat edin. İnternette bazı aracı kurumlar videolu anlatımlar, e-kitap ücretsiz şekilde sunulması ve nadir de olsa ücretsiz fiziki veya web seminerleri düzenlemektedir. Genelde kaliteli olan ücretli olarak çeşitli seçtiğiniz konularda sizlere eğitim verilmesidir. Diğer taraftan SPK ile e-kitap tarzında bilgisayarınıza indirebileceğiniz bilgiler bulunmaktadır. Teknik ve temel konudan bir noktaya kadar hiçbir ücret vermeden ilerleyebilirsiniz. Ayrıca ücretsiz deneyim kazanacağınız bir diğer kulvar, ekonomistlerin yorumlarıdır. Bugün piyasaya ilişkin yaşanan gelişmeler yatırım piyasaları ne şekilde etkilediğini bilmek bile çok değerlidir ve günlük olarak bu şekilde analizleri, raporları hızlıca okuyarak anlamanızı öneriyoruz.

Makro Ekonomi 


Türkiye açısından makroekonomik denklemler daha önemlidir. ABD gibi ülkelerin verileri ile Türkiye ekonomisi yaprak misali dalgalanabiliyor. Türkiye ne zaman gelişmiş bir ülke olursa o zaman daha fazla rekabet edebiliriz. Lakin o süreç gelene kadar bu tür denklemleri yani yabancı piyasalardaki konuları takibe almanız gerekiyor. Sırf makroekonomi anlamında Türkçe olarak birkaç tane eser bulabilirsiniz. Bizim önerimiz geçmiş 100 yıl içerisinde ekonomik gelişmelerin piyasalara yansıması şeklinde olan kitapları araştırmanızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder